Silvano Quotes

Silvano's Ving Tsun (Wing Chun) Quotes

Eigenlijk het moeilijkste van het systeem is om deze consepten te begrijpen.

Chi Sau is een training methode.

De vormen zijn eigenlijk je handboek van het Ving Tsun systeem.
Je moet alleen de concepten begrijpen wat de taal is van het handboek om het te kunnen lezen.

Heup moet altijd recht achter de ellenbogen om juiste ondersteung te geven aan de armen. 2e vorm heet "Cham Kiu" wat betekend ( Finding the bridge) Een brug ie een verbinding tussen 2 punten. (1) de elleboog waar de 1e vorm op gericht is en (2) de heup / benen / voeten.

Daarom moet je altijd als 1 hand naar voren gaat de anderen terug trekken -(Consept) zodat je weer een nieuwe Wu Sau hebt en je stoot klaar staat.
( Ook met een pak Sau of Jat Sau (enz.. ) kom je weer terug in Wu Sau, maar Bong Sau is vaak sneller en makkelijker te maken. )

Alleen maar oefeningen doen, wordt je alleen goed in oefeningen en leer je nooit vechten. Je moet wel sparren. Wanneer je te vroeg gaat sparren is dit ook niet goed voor je ontwikkeling. Eerst moet met een aantal jaren oefeningen doen voor men gaat sparren. Als je spar doe dit technisch, anders is het zinloos.

Analyseer tijdens het sparren, door bij alles wat fout gaat te stoppen en er met je spar partner op dat moment er over te hebben. achteraf weet je niet meer waarom je een klap kreeg of waarom dingen fout gaan. Zo leer je veel sneller dan na 20 minuten terug kijken, dan weet je niet meer wat er allemaal gebeurt is.
Sparren is om te leren en verbeteren.

Beter is het om op één gevecht leer te focussen, al hoewel ik er persoonlijk geen bezwaar op heb dat mensen naast Ving Tsun iets anders doen. Dat is eigen keuzen en privé natuurlijk. Ik denk dat mixen nooit kan, omdat concepten altijd botsen met andere vechtsystemen.
Wanneer mensen het Ving Tsun systeem begrijpen heb je alle antwoorden en hoef je niet te mixen. Verander je training wanneer je denkt stil te staan of behoefte hebt om iets anders te ver beteren. andere situaties bedoel ik. Blijf testen en ontdekken binnen het systeem daar heb je een leven voor nodig.

 

 

Home