Privélessen in Wing Chun zien voornamelijk bedoeld voor mensen die:
1 Sneller willen vorderen in het Wing Chun kung fu systeem.
2 Mensen die al verder zijn in het Wing Chun en op hun eigen niveau aan basis willen werken door één op één te trainen.
3 Mensen die om redenen van werk of privé-leven niet aan de groepslessen kunnen deelnemen.
Prive lessen worden uitsluitend in Waddinxveen gegeven of vrijdag avond in de school of bij mij thuis, Bij u thuis kan ook maar tegen een meer prijs.

 

 

Mauritslaan 55, Lokaal 9
Tijden in overleg.

Silvano Bonafe
Tel: 06 14 55 34 77
info@wingchunholland.nl

40 Euro Per Uur, inclusief BTW

www.wingchunholland.nl

Grote stappen maken door intensieve training
Waarom ik privé les ben gaan nemen heeft te maken met het ondernemerschap en de bijbehorende deadlines. Kortweg: ik kan niet altijd op de tijden van de groepslessen aanwezig zijn. het grote voordeel was dus voor mij de flexibiliteit van de trainingstijden, waardoor ik kan trainen wanneer het mij het beste uitkomt. Uiteraard in goed overleg, maar werkt in de praktijk prima. Bijkomend voordeel (en dit merkte ik al snel) is dat je veel intensiever traint waardoor je ook merkt dat je sneller vooruit gaat. Ik doe het nu een half jaar (2 uur training per keer) en zou in groepsverband een heel stuk minder ver zijn. Dit komt ook omdat Silvano mij constant corrigeert wanneer ik het niet goed doe, waardoor je er zelf meer op gaat letten. Het is een voorrecht om alleen te trainen met een zeer ervaren leraar als Silvano. Die ervaring is onbetaalbaar!

Ik kan het dan ook een ieder die het geld ervoor over heeft absoluut aanraden!

Ard Muis
3 juni 2013

__________________________________

Extra lessen om aan mijn basis te werken.
Ik ben begonnen met Wing Chun bij Silvano eind mei 2011.
Aangezien ik al wat ouder ben en toch tijd heb besloot ik 2 á 3 keer per week te gaan trainen omdat ouderen nu eenmaal langzamer leren dan jongeren. Ik wil graag zoveel en snel mogelijk leren zodat ik in de toekomst niet nog meer moeilijkheden heb met het aanleren van de complexe technieken van Wing Chun.
Ik merkte vrij snel dat, behalve tweehandige technieken en coördinatie daarbij, afzonderlijke technieken op zich niet al te moeilijk aan te leren zijn.
Wel een probleem is de verschillende technieken zuiver, krachtig en op de centimeter nauwkeurig uit te voeren. Dit probleem is lastig op te lossen in de reguliere lessen omdat je traint met mensen die, net als ik, gewoonweg niet beseffen dat een bepaalde techniek nét even anders uitgevoerd dient te worden en je leraar nu eenmaal veel mensen les te geven heeft en niet al te veel tijd aan 1 individu kan besteden.
Daarom leek mij het nemen van privélessen een goed idee.
Ik was inmiddels ruim 1 jaar bezig en dacht dat het een goed moment was voor extra lessen; een klein beetje kennis had ik inmiddels wel en de technieken waren niet meer nieuw voor mij. Een begin was gemaakt.
Mijn idee was dan ook de privélessen die ik nam met name te richten op het aanleren van de absolute basis.
Silvano had hetzelfde idee, een goede basis is natuurlijk het fundament van waaruit je verder kunt werken.
Ik had niet de illusie dat enige lessen er voor zouden zorgen dat ik meteen en altijd perfecte technieken zou beheersen maar wat wel een duidelijk voordeel is is dat ik me nu in de reguliere lessen kan richten op verder perfectioneren van de afzonderlijke technieken omdat ik nu wél weet hoe het moet.
De ene keer zal ik me concentreren op techniek A en de andere keer techniek B zodat het, na enige tijd, automatisch correct gaat.
De privélessen hebben me niet teleurgesteld en ik zal dan ook over enige tijd zeker weer een aantal lessen willen volgen waarbij dan besproken kan worden wat voor mij belangrijk is.
Silvano heeft dan natuurlijk genoeg inzicht in mijn specifieke problemen om te kunnen bepalen waar het beste aandacht aan kan worden besteed.
Ik kan dan ook zonder meer aanraden extra lessen te volgen maar het niet te moeilijk te maken. Probeer niet te snel te moeilijke dingen aan te leren maar in overleg met je leraar een verantwoord plan op te stellen.

Als laatste wil zeggen dat het trainen met Silvano uitstekend gaat; hij is zeer benaderbaar, open en communicatief en deze eigenschappen zorgen ervoor dat je op een prettige en ontspannen manier Wing Chun kan leren, overigens niet alleen gedurende privélessen maar ook bij de reguliere groepslessen.

Robbert Blok
10 juni 2013

__________________________________

Voordeel van privélessen
Een groot voordeel en meerwaarden van Privélessen is dat je uiteraard één op één met een leraar traint.
In een groep kun je wel eens 15 minuten trainen voor de leraar in de gaten heeft dat je iets verkeerds doet, dan verlies je 15 minuten door verkeerd trainen. Een leraar voelt direct aan wat er fout gaat en kan je daar direct op wijzen.
Je leerproces gaat daarom veel sneller dan in een gewone les.

Individuele problemen
Weken aan jou individuele problemen ter aanvulling van de gewone groepslessen, iedereen heeft z'n eigen problemen met Wing Chun.
Veelal is het de basis Chi Sau of ontspannen worden met het Wing Chun, daar zijn uiteraard gerichte training voor nodig.
Met Privéles kan ik daar aan werken met je, en je persoonlijk beter coachen.

Snelle start met leren
Nieuwe mensen die privéles willen maar niet bij mij traint in de groepslessen wil ik altijd eerst even ontmoeten. Ik wil niet iedereen zomaar les geven. Gelukkig tot nu toe kom ik alleen leuke mensen tegen en heb ik nooit iemand hoeven weigeren.
Dan stel ik altijd voor om de eerste training 2 uur te doen, dan krijgt hij of zij het eerste uur van mij gratis.
In dit eerste uur krijg je dan een introductie les en leg ik veel uit.
Dan krijg je ook erg veel informatie die je waarschijnlijk niet allemaal kunt onthouden.
Het gaat er mede ook om dat je een idee hebt wat te verwachten staat.

Nadeel van alleen privéles
Alleen privéles nemen zou ik mensen ook niet aanraden.
Het is heel goed in het begin om een goede start te maken met 10 a 12 lessen bijvoorbeeld.
Maar wanneer men een aardige basis heeft is het ook goed om met anderen te trainen omdat iedereen anders is.
Je moet namelijk immuun worden voor elk type tegenstander elk type armen die je tegen kunt komen.

Privéles om dieper in te gaan op specifieke onderdelen
Onderdelen als stok, dummy en derde vorm gaan we vaak niet erg diep op in, in de groepslessen.
dit komt door tijd gebrek en soms omdat het moeilijk over te brengen is in een grote groep.
Met de Dummy is het bijvoorbeeld zo dat we maar 1 dummy in de school hebben dus er ook maar 1 persoon op die dummy kan trainen.
Je kunt dus ook privélessen nemen om bepaalde specifieke onderdelen te leren.
Een voorwaarde is wel dat je natuurlijk wel toe bent aan het geen je zou willen leren / trainen.
(Dit geld alleen voor leden, ik ben niet bereid niet-leden alleen één bepaald onderdeel te leren.)

Silvano Bonafe

HOME